Конвертирани автомобили

Dodge Ram TRX 2022 година

Двигателят, с който се задвижва RAM TRX е 8 цилиндров 6.2 HEMI Hellcat  със 702 к.с. и 882 Nm, той гарантира ускорение от 4.5 сек до 100 км/ч.

Работен Обем

Цилиндри

Мощност

Преглед

Зверско ръмжене-това е невероятно бързият Dodge Ram 1500 TRX със 702 к.с. Под капака седи мощен 6,2-литров Hemi V-8 с компресор, който засмуква гориво сякаш пие от градински маркуч. Осемстепенната автоматична трансмисия се справя с превключването на предавките отлично, а системата за задвижване на четирите колела на камиона носи това огромно животно извън пътя дори и на най-трудоемките места.TRX е предназначен да играе и в кал, камъни и пясък. Заедно с подсилена стоманена рамка, той може да се похвали с подсилено окачване, създадено да се огъва и завързва с повече от 33 cm ход. Той се движи върху комплект масивни 35-инчови гуми за всякакви терени, монтирани на 18-инчови колела, които допринасят за 30 см просвет на камиона. Рам казва, че тежащият половин тон двигател Hellcat може да преодолее до 81 см вода. Всеки TRX се предлага с достатъчно облицовка на дъното, за да защити камиона , амортисьори с дистанционен резервоар Bilstein, заден диференциал с електронно заключване и гигантски 15,0-инчови предни спирачки. Какво още?

Двигател, трансмисия и производителност

Между издутите калници на TRX и под изпъкналия капак се крие 6,2-литров V-8 Hemi с компресор. По-популярен като двигателя Hellcat, тази специфична версия произвежда 702 конски сили и 882 нютонметра въртящ момент, който се изпраща към четирите колела чрез осемстепенна автоматична скоростна кутия. По време на тестове TRX се изстрелва от 0 до 60 mph само за 3,7 секунди и изминава четвърт миля за 12,3 секунди при 176 kph. Въпреки огромното си собствено тегло от 2880 кг и огромния си отпечатък от почти 6 метра, задвижваният от Hellcat Ram е изненадващо усъвършенстван и лесен за управление по асфалтирани пътища. Въпреки това неговият V-8 със Suprecharger е готов да издава вълнуващи звуци от изпускателната система.

Икономия и Мощност

Високата производителност на RAM TRX дава и страничен ефект- комбиниран разход от 20 л/100 км. Това са зададените данни от производителя, в реални условия и тези сметки могат бързо да бъдат променени при продължително каране под натоварване или преминавайки ежедневно през трафика в големите български градове.

Решението: LPG дава не само икономично решение за експлоатация на 6.2 литровия двигател HEMI V8, но и значително подобрява екологичните стойности на пикапа.

Решението:  Prins VSI- 2.0

Даденият автомобил е конвертиран на пропан-бутан с последно поколение автомобилна газова система от холандския производител Prins Autogas.  В сърцето на системата е последен модел електронен блок за управление (AFC) 2.2, който с подобрен хардуер успешно прави пълна емулация на датчика за налягане на бензин. Новата централа позволява и емулация на бензинови инжектори със съпротивление 82 Ohm. Ключовото при този вид газова инжекционна система освен централата е изцяло електрическия редуктор eVP-500- разработен от Prins Autogas. Продуктът е вече доказан при автомобилите с директно впръскване (DI, TSI, Ecoboost), като позволява запазване на пълната мощност на пропан бутан.

С цел гарантиране на перфектна работа на RAM TRX, Prins Autogas разработват специализиран софтуер за дадения двигател с код ESD. Това осигурява: надеждна работа на газ, добра икономия на гориво, оптимална мощност и динамика.

Изпълнението

При конвертирането на дадения автомобил се използва пълен комплект газова система от Prins Autogas Холандия. Монтажът се извършва спрямо предварително зададените от производителя (Prins) технически данни. За осигуряване на максимално дълъг пробег на пропан-бутан, автомобилът е оборудван със цилиндричен резервоар в товарния отсек с капацитет от 130 л с два отвора и два мултиклапана (нивомер) за пълна мощност при всякакви натоварвания.

Автомобилната Газова Система VSI 2.0 от Prins Autogas дава 3 години гаранция без ограничение в пробега. Газовите системи на Prins могат да бъдат гаранционно обслужвани в над 30 сервиза на територията на България, както и в цяла Европа.

Претендентът

Има само един  претендент, пред който TRX трябва да внимава : Ford F-150 Raptor R със 700 к.с. През 2024 година приключва производството на могъщия TRX. От Ram Trucks обявиха, че той ще бъде заменен от Dodge Ram RHO с нов Twin-Turbo V6 двигател.

контакти

Направете запитване. Има ли газова система за вашия автомобил. Запишете час за монтаж на газова система или диагностика.

Условия

10 + 2 =